Писмо, изпратено от инициатива “Искаме да гласуваме” ( http://www.iskamedaglasuvame.com ) чрез емейл до всички посолства/консулства на 19 септември 2011

Уважаеми госпожи и господа Посланици и Консули на Република България,

Инициативата “Искаме да гласуваме” ( www.iskamedaglasuvame.com ) помага на българските граждани в чужбина да се координират в изпращането на заявление за гласуване в избирателни секции в чужбина в изборите за президент на Република България на 23 октомври 2011 г.

На уебсайта ни могат да бъдат намерени всички заявени до момента за отваряне избирателни секции в чужбина по държави, заедно с броя заявления, изпратени с помощта на сайта.

Сайтът също предлага бърз, надежден и сигурен начин на всеки желаещ да изпрати заявление – включително подписано саморъчно и сканирано – като същевременно бъде гарантирана пълнотата и достоверността на изискваната в заявлението информация.

Ще бъде изключително ценно и полезно за всички български избиратели, както и за самите Вас, ако ни изпращате редовно информация за общия брой постъпили валидни заявления в дипломатическата мисия, за която сте отговорни.

Така ще можем да поддържаме достатъчно точна картина на броя заявления по секции в целия свят. Това ще улесни нашите съграждани за решението им в коя секция да изпратят заявлението си, за да може то да допринесе за събиране на изисквания минимум заявления.

Предварително благодарим за сътрудничество в осигуряването на правото на глас в изборите за президент на Републиката – това основно конституционно право на сънародниците ни навсякъде, където и да се намират.

С уважение,

инициатива “Искаме да гласуваме”, http://www.IskameDaGlasuvame.com

Comments are closed.