HomeUncategorizedПроект за забрана на гласуването в чужбина – внесено за публична консултация на 3 април 2017

Comments

Проект за забрана на гласуването в чужбина – внесено за публична консултация на 3 април 2017 — 2 Comments

  1. Хубаво е, че са свалили законопроекта за допълнение към Закона за българското гражданство. И сега какво? И без да има такъв закон, броят на българите в чужбина, участващи в изборния процес е символичен и се свежда винаги до незначителните 2-3%.

    Не е нужно някой да ни ограничава правата. Ние самите нехаем за тях. Дайте да видим какво може да се промени в тази посока, така че на следващите избори да се удвои броя на българите в чужбина, участвали в изборния процес.

    Помощ от парламентарно представените сили не трябва да се очаква. Ясно е, че за тях гласовете от чужбина са нежелани, защо нямат възможности за контрол над този вот. Това е и основната причина да не улеснява гласовуването зад граница, а не 60-те хиляди гласа от Турция. С тях и без тях е все тая, ако успеете да направите така, че 1 милион българи зад граница да участват в следващите избори.

  2. Моля да ме поправите ако греша, но на референдума вече имаше уседналост и това нямаше никакво отражение на изборите в чужбина. Имаш лична карта = имаш постоянен адрес в България = имаш уседналост. Т.е. уседналостта е безсмислена. Или някъде бъркам?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>