П О З Д Р А В И Т Е Л Е Н А Д Р Е С на министър Дянков по повод българския национален празник на Славянската писменост и култура – 24 май

712px-bulgaria_coa.svg

24 май 2011 г.

П О З Д Р А В И Т Е Л Е Н      А Д Р Е С

ДРАГИ СЪНАРОДНИЦИ!

 

Поздравявам ви по повод българския национален празник на Славянската писменост и култура, на почитта към делото на светите братя Кирил и Методий!

От столетия българският народ отдава заслужена почит на Светите братя с ясното съзнание, че тяхното уникално в исторически и духовен смисъл дело, е дало устойчивост на българската държава и е спомогнало за трайното разпространяване на християнската вяра. Нещо повече – делото им не само устоя на изпитанието на времето, но и се запази като здрав мост в поддържането и развитието на междукултурния и междурелигиозен диалог. Като съпокровители на Европа, обявени от папа Йоан Павел ІІ през 1980 г., Солунските братя са и между първите вдъхновители и радетели на съвременната Обединена Европа, в която нашата Родина днес заема полагащото й се достойно място.

Драги сънародници,

Нека да е честит празника на Словото, на Духа, на Културата, които са в основата за съхранението на българската ни идентичност!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

СИМЕОН ДЯНКОВ

ЗАМЕСТНИК МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ И МИНИСТЪР НА ФИНАНСИТЕ

Comments are closed.