Избори 2011 в чужбина : електронен вот по Интернет от 23 до 31 Октомври

Избори 2011 в чужбина : гласуване по Интернет

Пилотно гласуване  по Интернет за Обществени съвети на българите в чужбина от 23 октомври 2011, 00 часа до 31 октомври 2011, 24 часа българско време

Уважаеми сънародници,
Пилотното гласуване по Интернет за Преходни Обществени съвети на българите в чужбина ще се проведе в периода от 23 октомври 2011, 00 часа до 31 октомври 2011г., 06 часа българско време.

Желаещите  имат възможността да гласуват чрез своя фейсбук профил на следния интернет адрес (щракнете върху съответната държава):

Австралия

Бразилия :

Германия  (само Бавария и Баден-Вюртенберг)

Франция

Кой има право да гласува? 

Ако сте български гражданин и живеете в една от посочените по-горе държави, времено или постоянно,  то вие имате право да гласувате.

За какво да гласувам?

Към момента в няколко държави работят на доброволни начала Времененни Обществени съвети. Ние желаем  посочените временни съветници да продължат работата си като Преходен Обществен съвет, чиято основна цел е провеждането на избори за редовен Обществен съвет до две години. Гласувайте, за да  да подкрепите·тази независима инициатива.

 

Как да гласувам?

Само членовете на Фейсбук групите

могат да гласуват: за тази цел е нужно да се присъедините към съответната група. Присъединяването  играе ролята на Избирателен списък. Това е и гаранция, че само българите, живеещи в съответната държава могат да гласуват.  В определени редки случаи, администраторите могат да се свържат с вас за допълнителна информация. Ако не сте потребител на Фейсбук, можете да се регистрирате като такъв (това е безплатно).

Ако не съм член на Преходен Обществен съвет, мога ли по-късно да се присъединя към неговата работа?
До съставянето на редовен ОС,··всеки може да се присъедини·и да работи като обществен съветник за каузата·на правата на българите в чужбина.·За участие с мнения, препоръки и идеи, заповядайте на·фейсбук страницата на Обществения съвет, където да поддържаме връзка.

 

Кой гарантира тайната на моя вот?

Тайната на вашият вот се гарантира от Хелиос вотинг    , неправителствена организация с идеална цел.

Кой гарантира, че моят глас е коректно преброен?

Вашият глас се криптира и архивира, а гласоподавателя получава специален  код “smart ballot tracker” позволяващ одит (проверка как е преброен вашият глас).

Кой брои гласовете?

Гласовете се броят автоматично от системата.· която използва отворен, публичен и проверяем код.

Други често задавани въпроси за Обществените съвети.

Comments are closed.