Писмо до министър Ради Найденов, във връзка с откриване на изборни секции във Федерална Република Германия за извънредни парламентарни избори на 26 март 2017г.

Download (PDF, 434KB)


Comments

Писмо до министър Ради Найденов, във връзка с откриване на изборни секции във Федерална Република Германия за извънредни парламентарни избори на 26 март 2017г. — 3 Comments

 1. Здравейте,

  къде може да бъде намерена в детайли информацията по въпроса какво е нужно, за да бъде разкрита нова изборна секция в Германия?

  Интересуват ме техническите подробности, а не принципните положения, дали МВнР ще съдейства и дали немската страна ще даде разрешение. По-скоро искам да знам какво трябва да се направи като подготовка преди и след това.

  Ако има такова място, на което е събрана тази информация, моля да ме насочите.

 2. Здравейте,

  на страницата на посолството ни в Берлин вчера е публикувано съобщение, според което и на тези избори немската страна не разрешава откриване на секции извън дипломатическите и консулските представителства.

  От опит знам, че немската администрация е много гъвкава и склонна да прави изключения, когато исканията за тях са добре аргументирани. Тогава къде бъркаме? Посослтвото ни ли не успява да си свърши работата? Или зад отказа има други аргументи/интереси?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *